Mizuna salat er det helt store hit i højbedet. Det var den første grøntsag der var plukkeklar og den smager glimrende. Noget mildere end rucola men stadig med en svag bitterhed.
Og så kvitterer den med accelereret vækst efter jeg har voldhøstet af den.
Bladene kan vel nærmest sammenlignes i udseende med mælkebøtteblade, dog er de mere fligede og har ingen trevler i stilken.
Her ses et billede af mizunaen efter jeg har høstet 2. gang:
Som det ses vokser den vildt og frodigt og lader ikke til at have planer om at gå i stok
Dog er mizuna ikke så egnet til pesto. Vi forsøgte os med denne klassiske pestoopskrift:
masser at friskplukket mizuna
ristede pinjekerner
lidt hvidløg
et ordentligt skvæt god olivenolie
Al dette blendes sammen med en stavblender.
Rør heri rigeligt med friskrevet parmasan.
Denne opskrift smager skønt med basilikum, rucola eller persille. Men er ligegyldig med mizunasalat. Så det er i den miksede grønne salat at den har sin styrke. Yummi!
Et godt sted at læse mere om mizuna er på den engelsksprogede wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mizuna
Velbekomme!
tirsdag den 23. juni 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar