torsdag den 22. oktober 2009

Efterår i Dörnis' bed


Så er første sæson i bedet ved at være et overstået kapitel. Så lad mig opsummere lidt hvad der var hot og hvad der var not.

Hot no. 1.: Blå stangbønner. Groede som gale og blev ved med at sætte lækre sprøde blå bønner der smagte himmelsk. Drop alt om buskbønner!

Squashen blev også kæmpestor og ydede rigeligt, men på bekostning af ca 1/4 af arealet. Så med mindre at squash står højt på menu'en kan det næppe betale sig at sætte en.

Persille. Kan aldrig få nok. Og så er det sundt. Om ikke andet kan det bruges til en herlig persillepesto. (har tidligere skrevet om mizune-pesto som var en medium succes. Persille pesto er en sikker hitter.)

Morgenfrue. Sundt orange pift på selv en karrysildemad.

Og naturligvis hvidløg og dild.

Spild af plads og flid var: appelsintagetes, radisser, oregano, (slik)ærter, pluksalat, scozonerrødder, buskbønner.

Jeg overvejer til næste sæson: mere af det som virkede. Og måske dyrket mælkebøtte og andre mørkegrønne bladgrønsager, måske lidt grønkål.

Billede i starten er den blomstrende oregano i et højbed der ligger an til vinterlanding.

1 kommentar:

  1. Husk så at kigge på det her indlæg til foråret. Til den tid har du sikkert glemt det hele, eller det ville jeg ihvertfald have gjort.

    SvarSlet